duminică, 28 noiembrie 2010

Varanasi







Ora 6 dimineata. lumea vin, di toata India sa se purifice in Gange. Varanasi este centrul religios al hinduis
tilor. Pe malaul Gangelui se ridica, impunatoare palate ale maharajahilor si mogulilor, parasite.

miercuri, 17 noiembrie 2010

fetite indiene




India este pe locul 2 la categoria celor mai populate țări după China și numără în jur de un miliard o sută de milioane de locuitori. Este o țară tânără care numără 560 de milioane de persoane cu vârste sub 25 ani. În 2004, un indian din 2 avea sub 25 ani și 70 % din populație locuiește în mediul rural. Totodată, deși a reușit să își stăpânească demografia, India cunoaște o creștere continuă de locuitori. Populația indiană crește cu în jur de 19 milioane de indivizi pe an ( consecința unei fecundități de 3,1 copii pe femeie în medie – spre deosebire de China cu 1,7. Se estimează că India va deveni țara cu cel mai mare număr de locuitori în jurul anului 2035.

vineri, 12 noiembrie 2010

Taj Mahal



Taj Mahal-ul a fost construit in localitatea Agra, de al cincilea împărat mogul, Shah Jahan, în memoria celei de-a doua soții Mumtaz Mahal, prințesa persană musulmană. Împărăteasa a murit după nașterea celui de-al 14-lea copil. Construcția Taj Mahal-ului a demarat în 1631 și a durat 22 de ani. Se spune că 20 de mii de oameni ar fi fost trimiși să muncească aici. Materialele erau aduse din întreaga Indie și din alte zone ale Asiei cu ajutorul unei "flote" ce numără 1000 de elefanți. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal-ul a devenit "simbolul dragostei eterne". Clădirea "răsare" din peisajul roscat, așezată fiind pe o terasă de marmură albă care pune în evidență uriașul dom și cele patru minarete. Ansamblul închide în interior o grădină deosebit de frumoasă cu fântâni arteziene iar aleea principală, care pornește de la intrarea impozantă, este străjuită de arbori ornamentali.

joi, 11 noiembrie 2010

Sadhu

Vizitand India poti intalni faimoşii „oameni sfinţi”, misticii şi asceţii Indiei, adică pe acei sadhu rătăcitori, stăpâni ai unor forţe şi puteri ascunse dobândite în urma unor îndelungate şi dificile eforturi spirituale.
Ceea ce impresionează în mod deosebit la aceşti „căutători ai Adevărului” este sentimentul ca ei aparţin unei alte lumi, diferită de tot ceea ce şi-ar putea închipui omul modern.
Ei au ales să trăiască o viaţă liberă de orice obligaţii sociale, dăruită în întregime căutării lui Dumnezeu. Ei nu au nci un fel de posesiuni, viaţa lor este lipsită de confort şi de plăcerile care, în mod normal, fac deliciul simţurilor la o fiinţă angrenată în şuvoiul intens şi trepidant al civilizaţiei actuale. Ca atare sunt singurii acceptati ca "cersetori" desi ei declara ca fac acst lucru pentru ca ascetismul nu poate fi o cale prin care sa si asigure hrana.


Posted by Picasa